© Kuva: Getty Images

Nico Rosbergin ja Lewis Hamiltonin välit lämmenneet: ”Hän tuli luokseni uima-altaalle”

Kuljettajat kohtasivat toisensa jo nuorena alaluokissa, josta he molemmat kiipesivät pitkän tien Formula 1:siin. Tuolloin Nico Rosberg ja Lewis Hamilton olivat kilpailustaan ja taustoistaan huolimatta ystäviä.

Kuten odotettua, kaksikon välit ottivat takapakkia heidän löydettyään toisensa F1:sissä samasta tallista. Samalla kun kilpailu koveni, alkoivat välit pikku hiljaa rakoilla. Tilannetta eivät ole auttaneet lukuisat yhteentörmäykset radalla, joista viimeisin sattui Barcelonan GP:ssä toukokuussa. Tuolloin pari kolaroi toisensa radalta ensimmäisellä kierroksella.

Kuitenkin monien yllätykseksi, ehkä myös Rosbergin itsensä, Hamilton on kertonut suhteen olevan tällä hetkellä ”todella, todella hyvä” ja paranemaan päin.

– Suhteemme Nicon kanssa on itseasiassa todella, todella hyvä tällä hetkellä. Jopa yllättävän hyvä, Hamilton kommentoi Daily Mail –lehdelle.

– En todellakaan olettanut sen olevan siellä missä se on tällä hetkellä. Kyse on varmaan ikääntymisestä. Hän on perheellinen ja hänellä on lapsia. Hän on varmaankin kasvanut sen aikana ja minä olen kasvanut myös vanhetessani. Kunnioitus toisiamme kohtaan, josta olemme puhuneet on suurempi kuin se on koskaan ollut, Hamilton kertoo.

– Yleisesti ottaen juttelemme paljon toisillemme asioista nykyään. Olimme sitten tyytymättömiä toisiimme tai emme, puhumme asiasta kasvotusten. Jos minulla on ongelma, menen koputtamaan hänen ovelleen ja pyydän saada jutella kahdestaan rauhassa. Emme koskaan tee näitä asioita julkisuudessa tai tallin edessä. Ainakaan tähän asti, Hamilton jatkoi.

– Me sanomme suoraselkäisesti, että ”Hei jätkä, en ollut tyytyväinen tuohon asiaan”. Hän tekee sitä yhtä usein minulle, kuin minä hänelle.

– Vähän aikaa sitten olin uimassa altaallani Monacossa. Rakennuksessa, jossa asumme Monacossa on yleinen uima-allas. Hän kai näki minut asunnostaan ja tuli alas luokseni istuen sukelluslaudalle. Uituani muutaman kierroksen istuimme yhdessä hyvin rennosti ja juttelimme noin puoli tuntia, Hamilton avasi kaksikon kohtaamista.

– Meillä tulee olemaan ylä- ja alamäkemme. Ajoittain tulemme vihaamaan toisiamme ja pitämään toisistamme, mutta lopulta me kaikki lopetamme uramme, saamme lapsia ja sen sellaista. Kunnioitus tulee pysymään aina välillämme, Hamilton päätti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!