© Kuva: Getty Images

Nico Rosberg Red Bullin noususta: ”Tunnemme kyllä painetta heidän suunnastaan”

Red Bull on osoittanut kauden aikana koko ajan kovempaa vauhtia, eikä Mercedes ole ollut tutun suvereeni. Nico Rosberg sanoo tuntevansa paineen, mutta uskoo sili itseensä ja Mercedekseen.

– He olivat Monacossa erittäin vahvoja ja tunnemme kyllä paineen siitä suunnasta. He ovat nousseet tosi nopeasti haastamaan meitä, Rosberg sanoi F1-sarjan virallisilla nettisivuilla.

– Mutta pidän tätä vain hyvänä asiana lajille, että taistelu voitoista on entistä mielenkiintoisempaa. Vaikka he ovatkin uhka, olen vahvasti sitä mieltä että meillä on edelleen koko porukan nopein auto, Rosberg sanoi.

Rosberg joutui Monacossa päästämään tallikaverinsa Lewis Hamiltonin ohitseen ja voittoon. Rosbergin mielestä ratkaisu oli tismalleen oikea, sillä Rosbergin autoon tuli vikaa ja hän oli tulppana Hamiltonin edessä. Tallikaveri oli pakko päästää ohitse. Rosberg jäi kilpailussa seitsemänneksi.

– Se oli helppo päätös ja ainoa oikea ratkaisu, vaikka toki se oli henkisesti vaikea paikka. On ajateltava tallin parasta ja valmistajien mestaruutta.

– Lewis olisi samassa tilanteessa varmasti tehnyt samalla tavalla. Tällainen on osa taistelua valmistajien mestaruudesta, nyt pystyin tuolla tavalla vaikuttamaan siihen, että saimme voiton Monacosta, Rosberg kertoi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!