© Kuva: Getty Images

Mercedes-kuskille oli käydä nolosti Kanadassa: ”En ollut varma pääsenkö maaliin asti”

Mercedeksen Nico Rosberg sijoittui Kanadassa viidenneksi, mutta kaukana ei ollut sekään skenaario, että Rosberg olisi joutunut keskeyttämään.

Rosbergilla välkkyi varoitusvaloja kojelaudassa (uutinen), eikä Rosberg ollut varma olivatko ne todellisia vai eivät. Rosberg myönsi kisan jälkeen, että tilanne oli tiukka.

– Minulla oli hyvin vähän bensaa jäljellä, kun jouduin loppuun asti ajamaan täysillä. Yritin ohitusta aivan viimeisille kierroksille asti ja oli vaikea ymmärtää, kuinka vähän bensaa todella oli jäljellä, Rosberg kertoi Eurosportin mukaan.

– Tiesin, että punainen varoitusvalo välkkyi, enkä ollut varma pääsenkö maaliin asti, Rosberg jatkoi.

Rosberg yritti viimeiseen asti ohittaa edellä ollutta Max Verstappenia, mutta 18-vuotias hollantilaiskuski piti hienosti sarjajohtajan takanaan. Lopulta Rosberg pyörähti, kun hän pääsi jo Verstappenin ohi, mutta jarrutus mutkaan myöhästyi.

– Se (bensan määrä) oli iso ongelma kilpailussa Maxin kanssa. Pystyin tekemään vain muutaman ohitusyrityksen, ja joka kerta hän puolusti todella hyvin. Jouduin perääntymään säästääkseni bensaa,  Rosberg avasi tilannettaan.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!