© Kuva: Getty Images

Mercedeksen Toto Wolff vakuuttui Bakusta: ”Ei supermarketin parkkipaikka”

Toto Wolff näkee Formula 1:sten tarvitsevan Bakun kaltaisia ratoja, eikä ”supermarkettien parkkipaikkoja joissa on kilometrien pituiset turva-alueet”.

Azerbaizan teki Formula 1 debyyttinsä viime viikonloppuna saaden hyvin ristiriitaisen vastaanoton. Samalla kun jotkut ylistivät rataa sen tuomasta vaarallisuuden elementistä, toiset kuten Jenson Button kutsuivat sitä askeleeksi taaksepäin turvallisuuden kannalta.

Wolff liittyy siihen joukkoon, joka näkee vaaran elementin tuovan kaivattua lisämaustetta F1-sirkukseen.

– Kaksi viikkoa sitten olin Mansaarella katsomassa TT-moottoripyöräkilpailua ja koin sen spektaakkelimaiseksi, sanoi Wolff.

– Mielestäni myös Baku on spektaakkelimainen rata jollaista tarvitsemme Formula 1:sissä. Ymmärrän toki kuskien halun saada siitä niin turvallinen kuin mahdollista.

– Yksi asia jossa Formula 1:sten on parannettava on se, että kukaan ei halua nähä kilpailua supermarkettien parkkipaikalla, jossa on kilometrien levyiset turva-alueet ja voit vain palata kilpailuun jos teet virheen, Wolff kritisoi.

– Siinä on iso ero ja sanon tämän ajamatta autoa täällä. Se on tietysti syy miksi näen asian eri tavalla kuin kuljettajat, koska en tunne mitä he tuntevat. Tämä on kuitenkin mielestäni se mitä Formula 1:set tarvitsevat.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!