© Kuva: Getty Images

Mercedeksellä jälleen kauhun hetki: ”Karmea tilanne”

Mercedeksen kuljettajat olivat kilkata toisensa jo toistamiseen lähdössä ulos tällä kaudella Kanadan GP:ssä. Sebastian Vettelin superstartti sai kaksikon hämmentymään.

Lewis Hamilton selvisi kosketuksesta paremmin ja pysyi kakkosena, mutta Nico Rosberg ajautui radalta ulos ja jäi osuman seurauksena peräti sijalle yhdeksän.

Mercedeksen johtaja Toto Wolff myöntää, että hetki oli pelottava.

– Oli se aika kova tilanne. Lewiksen auto aliohjasi, eikä sille mitään voinut. Tiimin näkökulmasta se oli karmea tilanne: lähdette ykkös- ja kakkosruuduista, mutta avausmutkan jälkeen sijoitukset ovat 2 ja 9, Wolff siunaili Motorsport.comilla.

– Hetken tuli sellainen deja vu -fiilis. Näistä täytyy nyt keskustella melkein joka kilpailun jälkeen. Varikolta käsin noita tilanteita ei voi millään hallinnoida.

Kun Rosberg ajautui tilanteessa nurmikolle, hänen autonsa jäähdytysjärjestelmä vioittui. Niinpä auton varoitusvalot vilkkuivat tiuhaan kisan aikana ja Rosberg kyselikin niistä tiimiradiossa.

– Kaikki mahdolliset valot siellä vilkkuivat Nicolla, mutta pystyimme hallitsemaan tilanteen. Lopussa alkoi vielä polttoainekin loppua. Sellainen on kuljettajalle todella häiritsevä tilanne.

Viimeisellä kierroksella Rosberg yritti väkisin ohittaa Max Verstappenin, mutta spinnasi. Sijoituksia se ei häneltä kuitenkaan vienyt, koska ero taakse oli niin suuri.

– Verstappen puolusti hyvin koko ajan. Nicon jarrutus meni vain pitkäksi siinä mutkassa. Ei sen ihmeempää, Wolff sanaili.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!