© Kuva: Getty Images

McLarenin tallipäällikkö pitää kuskinsa varpaillaan

McLaren-Hondalla ei vielä suostuta keskustelemaan Fernando Alonson ensi kauden tallikaverista, ainakaan jos on uskominen tallipäällikkö Eric Boullieria.

Alonsolla on vuosi jäljellä alkuperäistä sopimustaan, joka kirjoitettiin Ferrarilta lähdön jälkeen hänen palattuaan Wokingiin kaudella 2015. Samaan aikaan hänen nykyisen tallikaverinsa Jenson Buttonin sopimus päättyy kuluvaan kauteen.

McLarenin on myös harkittava varakuljettaja Stoffel Vandoornen tulevaisuutta, joka voitti vuoden 2015 GP2-sarjan mestaruuden, otti pisteen F1 debyytissään korvatessaan loukkaantunutta Alonsoa tämän kauden Bahrainin GP:ssä ja ajoi podiumille Japanin Super Formula debyytissään, jossa hän ajaa tällä hetkellä Hondan vauhdittamassa Dandelion Racingissä.

Vandoorne kertoi äskettäin saaneensa kiinnostusta kilpailevilta F1-talleilta, jotka haluaisivat kiinnittää miehen palveluksiinsa samalla, kun McLarenin puheenjohtaja Ron Dennis joutui hätistelemään kyseisiä kilpailijoita Monacon GP:n alla.

Kysyttäessä aiheuttaako tilanne stressiä McLarenin sisällä koskien tulevaisuuden kuljettajaparia, Boullier vastasi: ”Ei. Ei minkäänlaista. Emme ole aloittaneet keskusteluja mistään kenenkään kuljettajan kanssa.”

– On vielä liian aikaista ja se häiritsisi tiimin työskentelyä.

Boullier lisäsi, että neuvotteluiden viivyttäminen on osa peliä, jolla kuljettajat pidetään varpaillaan ja saadaan tekemään parhaansa.

Button on suoriutunut sopimustilanteen epävarmuudesta molemmilla kahdella viime McLaren kaudellaan. Kun Alonso palasi talliin, Button melkein menetti paikkansa Kevin Magnussenille tämän tulokaskauden jälkeen. Ilmassa oli myös ajatuksia, että Button olisi lopettamassa viime kauteen kunnes hän lopulta päätti katsoa viimeisen vuoden sopimuksestaan.

– En ole vielä ajatellut edes Kanadan GP:tä, joten antakaa ensi vuoden olla, Button sanoi Autosportille lauantaina Monte Carlossa.

– Siinä kaikki mitä minulla on teille sanottavaa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.