© Kuva: Getty Images

McLaren palaa tuskien tielle Kanadassa: ”Ei sovi automme vahvuuksille”

Kuten oletettiin, hidas Monaco sopi McLaren-Hondalle erinomaisesti: Fernando Alonso oli viides ja Jenson Button yhdeksäs. Kanadassa viikonloppuna onkin sitten edessä paluu tuskaiselle tielle.

Kanadan rata on huippunopea, mikä ei sovi alitehoiselle Hondan myllylle lainkaan. Hondan F1-pomo Yusuke Hasegawa ei haekaan kuuta taivaalta – ainoastaan potentiaalista maksimia, mikä se sitten ikinä onkaan.

– Kanada on aina mielenkiintoinen haaste. Siellä on upea tunnelma, hyvät fanit ja usein erittäin mielenkiintoisia kilpailuja. Mutta on se täysin päinvastainen kuin Monaco kaikessa nopeudessaan. Ja juuri siksi viikonlopusta tulee meille todella haastava. Lähdemme nöyrinä tekemään sinne sen, mikä on mahdollista, Hasegawa sanoo GrandPrixTimesilla.

Tallipäällikkö Eric Boullier on samoilla linjoilla.

– Paperilla Kanadan voimaa vaativa rata ei tosiaan ole niitä, jotka sopivat automme vahvuuksille. Mutta mielestäni olemme kehittyneet kahden viime kisan aikana niin paljon, ettei ole lainkaan haihattelua lähteä hakemaan pisteitä sieltä.

– On selvää, että helppoa ei tule. Luotettavuus on avainkysymys, Boullier sanoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!