© Kuva: Getty Images

Lewis Hamilton vierittää surkean lähdön syyn muiden niskaan

Lewis Hamilton on selvittänyt hänen heikon lähtönsä sunnuntain Kanadan GP:ssä johtuneen kytkimen luistamisesta.

Hamilton joutui lähes heti Sebastian Vettelin ohittamaksi, kun kilpailu lähti käyntiin. Hamilton tuskaili lähdössä autonsa kytkimen ja vääntömomentin kanssa. Vaikka Hamilton lopulta voitti kilpailun, hän paljasti Mercedeksen tutkivan mistä ongelma johtui.

– Kytkin kävi lämpimänä ja vääntömomentti oli heikko. Päästin kytkimen irti ja se ei tuottanutkaan vääntömomenttia. Vääntömomenttini oli paljon Nicoa heikompi, Hamilton kertoi toimittajille.

– Nicolla oli parempi vääntömomentti. Ei niin hyvä kuin mitä odotettiin, mutta kuitenkin parempi. Minun kytkimeni vain luisui. Tein toimenpiteet juuri kuten minulta pyydettiin, joten en tehnyt mitään virhettä siinä, Hamilton jatkoi.

– He tutkivat asiaa ja koittavat ymmärtää mistä se johtui. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun näin käy. He eivät täysin ymmärrä mistä se johtuu, ja he aikovat tehdä töitä sen parissa.

31-vuotias lisäsi, että hän on iloinen siitä etteivät ongelmat olleet hänen omaa syytään. Tästä huolimatta Hamilton toivoo, että ongelmaan löydetään ratkaisu ennemmin tai myöhemmin.

– Olen iloinen etten tehnyt mitään virhettä enkä usko, että me teimme mitään virhettä. Mutta tämä kytkin haittaa meitä selvästi. Koko viikonlopun ajan lähtömme ovat olleet loistavia. Ongelma on siinä, että kytkin ei ole joka kerta samanlainen. Joka kerta kun lähdemme ulos se on erilainen. Yleisesti lähtömme ovat olleet loistavia, Hamilton sanoi.

– Lämmittelykierrokselle lähdettäessä kaikki sujui fantastisesti. Päästin kytkimen irti ja se oli täydellinen. Täydellinen vääntömomentti eikä yhtään sutimista. Ajoin kierroksen, tein kaiken mitä pyydettiin ja hemmetin kytkin vain luistaa, Hamilton päätti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!