© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkönen riehaantui: ”Teemme helvetisti töitä ja tulemme voittamaan!”

F1:n virallinen nettisivusto haastatteli Kimi Räikköstä ja kysyi tältä mielenkiintoisia kysymyksiä. Räikköseltä tiukattiin esimerkiksi sitä, miksi Ferrari ei ole voittanut vielä yhtään kisaa tällä kaudella.

Ferrarilla oli tälle kaudelle selkeä missio maailmanmestaruudesta, mutta joka kisassa on sattunut ja tapahtunut ihmeellisiäkin asioita. Sivusto kysyi Räikkösen mielipidettä, miksi niin on käynyt?

– Tuo kysymys kuulostaa siltä kuin emme edes olisi mukana mestaruustaistelussa, mutta totta kai me olemme! Ja tulemme taistelemaan ihan viimeiseen asti voittaaksemme maailmanmestaruuden. Ei alkukausi ole ollut meille ideaali, molemmilla on jo keskeytys takana ja se ei koskaan ole hyvä asia. Mutta emme luovuta, vaan teemme helvetisti töitä – ja tulemme saavuttamaan vielä ne haluamamme tulokset, Räikkönen pauhasi.

– Luotettavuuden kanssa on ollut pari ongelmaa, mikä on vienyt meiltä pisteitä. Tiimi on kuitenkin pystynyt korjaamaan ne ongelmat nopeasti, nyt näyttää taas oikein hyvältä.

Seuraavaksi todettiin, että vaikka Ferrarin piti haastaa Mercedes, se onkin ollut viime aikoina Red Bull, joka on lyönyt suurimman haasteen hallitsevalle mestaritallille.

– Kuten juuri sanoin, ei alkukausi ole sujunut ihan suunnitelmien mukaan. Meillä on kyllä tarvittava vauhti autossamme ja olen täysin varma, että pystymme tappelemaan voitoista. Eikä ole väliä, ketä vastaan voitosta taistelemme, haluamme ottaa kaksoisvoiton aina! Räikkönen paalutti itsevarmasti.

Sivusto muistutti Räikköstä ettei Ferrari ole vielä voittanut yhtäkään kilpailua tällä kaudella…

– Haluamme aina voittaa. Jos joku väittää, että olemme nyt heikompia kuin vuosi sitten, voin kertoa, että emme todellakaan ole. Auto on parempi ja koko tiimi tekee paremmin yhteistyötä. Sanoivat ihmiset mitä tahansa, totuus on se, että olemme ottaneet viime kaudesta ison harppauksen eteenpäin. Kaikki muu on ihan puppua.

– Kilpailukalenteria sekoitettiin täksi kaudeksi niin, että meille kaikkein vahvimmat kilpailut siirrettiin loppupäähän. Alkukauden tulokset eivät kerro koko kuvaa todellisuudesta.

Sivusto otti esiin myös suomalaisen sisun ja kysyi Räikköseltä, miski sisua on löytynyt tällä kaudella enemmän Nico Rosbergilta kuin Räikköseltä ja Valtteri Bottakselta?

– Odottakaahan nyt, minulle sisu ei tarkoita mitään muuta kuin suomalaista salmiakkipastillia. Minä en usko ollenkaan siihen, että suomalainen sisu olisi mentaalipuolella mikään taikatemppu.

Seuraavaksi kysyttiin kysymys, johon Räikkönen saa vastailla koko ajan eli hänen tulevaisuutensa. Onko Räikkönen jo väsynyt spekulointeihin?

– No en oikeastaan ole, koska sama on jatkunut siitä asti, kun ajoin toista vuottani F1:ssä. Eivät nämä spekuloinnit hetkauta minua mitenkään. En vain yksinkertaisesti ole kiinnostunut niistä, enkä koskaan kommentoi huhuja.

– Tiedän hyvin, mitä tulevaisuudessa tapahtuu ja moni tulee yllättymään. Mutta huuleni ovat sinetöidyt, Räikkönen naurahti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!