© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkönen: ”Kärki on pystyttävä haastamaan joka oloissa ja joka radalla”

Kimi Räikkönen joutui Bakussa tallimääräyksellä päästämään Sebastian Vettelin ohitseen. Räikkönen ei kuitenkaan ole tallimääräyksestä pahoillaan.

– En ole yhtään eri mieltä sen päätöksen kanssa, koska minulla oli vielä se rangaistus päällä siinä. Lopputulos olisi ollut kohdallani sama joka tapauksessa, Räikkönen kertoo FoxSportsille.

– En osaa vielä sanoa miten, mutta uskon, että meillä olisi ollut mahdollisuus hieman parempaankin tulokseen Bakussa. Minulle jäi tunne, että menetin liian paljon aikaa monissa paikoissa ja jouduin taistelemaan pitääkseni Force Indiat riittävän kaukana takanani.

– Olisin toki voinut menettää vähän vähemmän aikaa myös päästäessäni Vettelin ohi, siinä meni 2,5 sekuntia sillä kierroksella, mutta kuten sanoin, ei sillä merkitystä juuri ollut.

– Jos katsotaan vain tuloksia, olimme Kanadassa vahvempia kuin Bakussa. Mutta radat ja olot ovat aina erilaisia, eikä suoria vertailuja voi tehdä. Meillä oli Bakussa kaikenlaisia pikku ongelmia läpi viikonlopun, mutta lopulta pystyimme suht hyvin selättämään ne.

Kärkeen on kuitenkin yhä matkaa ja sen Räikkönenkin myöntää.

– Onhan meillä paljon töitä, että pystymme haastamaan muut joka radalla ja joka oloissa. Siihen on pyrittävä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!