© Kuva: Getty Images

Jenson Button vinkuu turva-alueista: ”Miksi otetaan tarpeettomia riskejä?”

McLaren-Honda Jenson Button ei ollut tyytyväinen Bakun uuteen rataan, koska hänen mielestään turva-alueet olivat aivan liian pienet.

Osa ihmisistä pitää turva-alueita liiankin isoina moderneilla radoilla; kuljettaja pystyy isonkin virheen jälkeen jatkamaan kilpailua ilman, että koko kilpailu menee pilalle.

– Olemme palanneet nyt takaisin menneisyyteen turvallisuusnäkökulmasta. Vaikka me kuljettajat pidämme itseämme vahvoina ja ihmisinä, joilla on ”munaa”, mielestäni tarvitsemme leveitä turva-alueita. Tämä laji on vaarallinen ja kaikki tietävät sen. Mutta miksi pitää luoda tarpeettomia riskejä? Button kysyy Crash.netillä.

– Me tarvitsemme ratoja, joilla on hyvä kilpailla. Nopeita mutkia, sellaisia, jotka sopivat juuri formula ykkösille. Pitää pystyä kilpailemaan, taistelemaan ja ohittamaan.

– Ihmiset rakastavat taistelua radalla. Barcelonassa esimerkiksi nähtiin kahden tallin neljä autoa taistelemassa voitosta. Juuri sitä katsojat haluavat ja uskon, että juuri tuo kilpailu oli tämän kauden katsotuin juuri siksi, Button sanoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!