© Kuva: Getty Images

Ferrari aivan hukassa aika-ajojen kanssa

Tallipäällikkö Maurizio Arrivabenen mukaan Ferrarilla ei edelleenkään ymmärretä miksi SF16-H:sta ei saada kaikkea irti aika-ajoissa.

Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen olivat ymmällään aika-ajo vauhdistaan Espanjan GP:ssä, ja tekivät töitä kauden sisäisessä testissä ongelman selvittämiseksi. Silti Ferrari oli taas vaikeuksissa Monacossa, Vettelin jäädessä 0,930 sekuntia paalupaikalle ajaneesta Daniel Ricciardosta ja Räikkösen tullessa vielä kaksi kymmenystä perässä.

Kumpikaan ei pystynyt käyttämään auton hyvää kisavauhtia hyödykseen ohitusmahdollisuuksien ollessa erittäin rajoitettuja Monte Carlon kapealla ja kiemuraisella katuradalla.

– En halua etsiä mitään tekosyitä, koska emme vain olleet tarpeeksi hyviä Barcelonan Q3:sessa tai lauantaina Monacossa, Arrivabene sanoi.

– Maksoimme kovan hinnan kilpailussa ja otan siitä opikseni.

– Meidän täytyy todella ymmärtää missä ongelma on. Täällä ajoimme Q1:sessä ajan 1.14.1, emmekä parantaneet tarpeeksi Q3:seen, joten siinä on ongelma joka meidän täytyy ratkaista, Arrivabene jatkoi.

– Meidän täytyy oppia läksymme sekä Barcelonsta että Monacosta, Vettel lisäsi.

– Se on itsestäänselvyys. Jos tuot auton lähemmäksi kärkeä aika-ajossa, sinulle tulee helpompi sunnuntai, Vettel totesi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.