© Kuva: Getty Images

Fernando Alonso pohtii lopettamista: ”Lähden, jos ei ole kiva ajaa”

McLarenin Fernando Alonso kertoo, että häntä kiinnostavat muutkin kilpasarjat kuin F1. Alonso haluaa kuitenkin ajaa vielä kauden 2017 uusilla autoilla ja säännöillä ennen kuin päättää, onko hänen tulevaisuutensa F1:ssä vai jossakin muualla.

Alonso ajoi maailmanmestariksi kausilla 2005 ja 2006, kun myllyt olivat mallia V10 ja V8. Hän on tunnustanut, ettei nauti läheskään yhtä paljon ajamisesta nykyisillä autoilla.

Ensi kaudella autoista ja renkaista tulee isompia ja leveämpiä ja vauhdin pitäisi kasvaa 5-6 sekuntia kierroksella. Se kiehtoo Alonsoa, jolla on sopimus McLarenin kanssa myös kaudesta 2017.

– Nautin ajamisesta edelleen hyvin paljon. Se on koko elämäni ja oikeastaan ainoa asia, minkä osaan tehdä erittäin hyvin, Alonso sanoo Sport Bildille.

– Jos ensi vuoden autot eivät ole kivoja ajaa, siirryn muihin luokkiin. Päämääräni on jonakin päivänä ajaa Le Mansin 24 tuntia. Eikä pelkästään ajaa, vaan myös voittaa se kilpailu.

Vaikka siirto Ferrarilta McLarenille ei osoittautunut onnistuneeksi Hondan heikkojen moottorien vuoksi, Alonso sanoo, ettei kadu lähtöään Maranellosta.

– Olisi ollut tuskallista ajella Mercedesten ja Red Bullien perässä pari vuotta. Halusin säilyttää hyvät muistot Ferrarista, en kerätä sieltä tuskaisia muistoja, jollaisia olisi sieltä väkisinkin takertunut viime vuosina mukaan, Alonso väittää.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!