Fernando Alonso uskoo, että ensi viikonlopun GP Bakussa tulee tarjoamaan isoa draamaa ja huiman jännittävän kilpailun. Alonso on kuljettajista ainoa, joka on päässyt tutustumaan Bakun rataan etukäteen.

Bakussa ajetaan nyt ensi kertaa F1-historiassa, rata on kuuden kilometrin mittainen katurata ihan kaupungin keskustassa. Alonso kävi tutustumassa rataan jo keväällä, vaikka se ei vielä tuolloin ollut valmis.

– Tulee olemaan tosi mielenkiintoista päästä ensi kertaa ajamaan tuolle radalle perjantaina. Olen Bakun radan lähettiläs ja olen jo päässyt tutustumaan rataan ja olosuhteisiin jonkin verran.

– Rata on todella upea yhdistelmä perinteistä katurataa tiukkoine mutkineen ja sitten hiukan erilaista rataa pitkine suorineen, jossa vauhti nousee todella korkeaksi. Siellä on hyviä ohituspaikkoja, Alonso tietää.

– Draamaa on taatusti luvassa, kun kukaan ei ole ajanut täällä koskaan. Olen ajanut rataa simulaattorissa ja siellä on paljon sellaista, mikä tekee siitä täysin uniikin. Keskiaikaiset muurit ihan radan vieressä, tuliterä asfaltti, minimaaliset turva-alueet ja todella tiukat mutkat, Alonso kertoi Crash.netillä.