© Kuva: Getty Images

F1-professori uskoo: ”Red Bull haastaa Mercedeksen pian”

Formularatojen professorina tunnettu Alain Prost uskoo vahvasti, että Red Bull on tällä kaudella vielä Mercedekselle todella vaarallinen haastaja.

Prost toimii Renaultin lähettiläänä ja Red Bull ajaa heidän moottoreillaan.

– Red Bullin jatkuva kilpailukyvyn parantaminen alkaa olla siinä pisteessä, että he ovat hyvin pian erittäin vaarallinen ja varteenotettava uhka Mercedekselle, se on ihan selvää, Prost sanoo FOX Sportsille.

– Renault tuskin pystyy enää hirvittävän paljon lisää moottoria parantamaan, mutta jotakin uutta varmasti vielä tulee. Vaikka Renault ei omana tiiminään vielä pärjää, heitä lämmittää paljon nähdä, että Red Bull on heidän moottoreillaan noin hyvä. Kun Red Bull voittaa, se voittaa Renaultin moottoreilla, Prost muistuttaa.

– Kun omalla moottorilla menestytään, se tietää koko tiimille hyvää ja on hieno asia niille ihmisille, jotka ovat moottorin valmistaneet. Se antaa Renaultille varman olon tulevaisuutta ajatellen ja motivoi varmasti jokaista. Yksi iso osa on jo kunnossa, nyt pitää saada kuntoon loputkin.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!