© Kuva: Getty Images

F1-playboy katuu: ”Tein raskaan virhearvion”

Entisen Renaultin tallipäällikön Flavio Briatoren mukaan Fernando Alonso viettelee jo luksustason eläkepäiviä McLarenilla.

Briatore on edelleen Alonson manageri ja myöntää tehneensä virhearvion, kun suositteli Alonsolle siirtymistä McLarenin leiriin.

– Juuri eräänä päivänä joku toimittaja kysyi isolta porukalta, voittaako Alonso vielä joskus ja kaikki alkoivat nauraa. Kun sopimus tehtiin, kuvittelin Hondan olevan paljon kilpailukykyisempi paljon aikaisemmin, sanoo Briatore italialaiselle RAI:lle.

– Se oli minun mokani, tein pahan virhearvion. Suosittelin hänelle tuota siirtoa, koska uskoin McLarenin korjaavan ongelmansa nopeasti. Nyt kun katsoo tuloksia, ei löydä oikein mitään sanottavaa.

Briatore luuli, että oli oikea aika lähteä Ferrarilta viiden laihan vuoden jälkeen.

– Uskoisin, että Ferrari oli tiimi, jota Fernando rakasti eniten. Mutta tilanne siellä oli kestämätön, ihan liian monilla ihmisillä oli ihan liikaa valtaa samanaikaisesti.

– Häneltä vaadittiin voittoja, mutta auto ei ollut tarpeeksi hyvä. Hän ajoi sen joka kerta aivan suorituskyvyn rajoille. Ja Fernando olisi ollut maailmanmestari Ferrarilla 2010, jos hänellä olisi ollut Abu Dhabin päätöskilpailussa oikea kisataktiikka, Briatore muistelee.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.