Formula ykkösten vuoden 1997 maailmanmestari Jacques Villeneuve sanoo, että nykyinen F1 ei ole hänen mielestään tylsää, mutta erilaista se on kuin hänen aikoinaan.

– Mutta kyllä se herättää kysymyksen, mitä me oikein haluamme tältä lajilta, Villeneuve kysyy La Presse -lehdessä.

– F1 on nyt jotenkin hillittyä ja sisäsiistiä, ei räjähtävää ja vallatonta. Gladiaattoreita ei enää ole, juuri se sai minut aikanani rakastamaan lajia. Ihmisiä kiinnosti, koska he aistivat sen vaaran momentin ja kuljettajien valtavan lahjakkuuden.

– Laji on nyt mennyt tällaiseksi, koska on kiellettyä satuttaa itseään. Siinä on menty liian pitkälle, Villeneuve kritisoi.

– F1:stä on yritetty liiaksi tehdä TV-tuote. Ohituksia on paljon, mutta ne tulevat teknisin avuin. Mitään jännitystä ei ole, koska ohittaminen on niin helppoa. Nyt tämä laji on pelkkää teatteria.

– Sen pitäisi olla kallista, sen pitäisi olla vaarallista, sen pitäisi olla jotakin tavoittamatonta. Pitäisi mennä kuusi kuukautta kovaa harjoittelua, että pystyisi ajamaan F1-autoja, mutta nyt se ei ole niin. Joskus ennen ihmiset katsoivat Alain Prostia ja Ayrton Sennaa ja ajattelivat, että he eivät ikimaailmassa koskaan pystyisi tuohon. Se elementti lajista on kadonnut.