© Kuva: Getty Images

Daniel Ricciardo uhkailee jo omaa talliaan

Daniel Ricciardo on sanonut Red Bullille jättävänsä tallin, jos he eivät pysty antamaan tälle autoa jolla kamppailla mestaruudesta.

Australialaisen välit Red Bullin kanssa ovat kiristyneet viime viikkojen aikana, kun voitot ovat kariutuneet taktisiin virheisiin sekä Espanjassa että Monacossa. Vaikka Red Bull on korostanut, että Ricciardolla on sopimus seuraavalle kaudelle, on miehen hyvä vire viime aikoina käynnistänyt spekulaatiot Kimi Räikkösen korvaamisesta Ferrarilla.

Ricciardo kertoi myös Kanadan GP:n alla Sky Sportsille ansaitsevansa ”mahdollisuuden taistella mestaruudesta”.

– Ainoa asia mikä minua kiinnostaa on maailmanmestaruus. Jos Red Bull sanoo minulle, etteivät he pysty antamaan minulle sitä muutaman vuoden kuluessa, haluan mennä johonkin muualle. Haluan talliin jossa minulle sanotaan, että voin taistella mestaruudesta, Ricciardo sanoi Sky Sportsille. 

– Se on ainoa asia mistä haluan taistella. Minua ei kiinnosta olla jossain paikassa vain imagon takia.

Jos Ricciardo lähtisi Red Bullilta, siirto Ferrarille tarkoittaisi mahdollisia komplikaatioita uuden tallikaverin Sebastian Vettelin kanssa. Tämä on asia mitä monet uskovat, että Ferrari tai saksalainen eivät sulattaisi. Entisten tallikaverien yhteiselo loppui aikanaan Red Bullilla ennenaikaisesti, kun Ricciardo lunasti tallin kunnioituksen itselleen Vetteliltä.

Vettel kuitenkin sanoo, ettei hänellä olisi mitään Ricciardoa vastaan, jos heistä tulisi taas tallikaverit.

– Ajoin häntä vastaan 2014, eikä meillä ollut mitään ongelmia. Tunsin hänet jo entuudestaan. Asia ei kuitenkaan ole minun päätettävissäni, sanoi Vettel Montrealissa.

– Ei minua haittaa. Hän on vahva kaveri ja pidän hänestä. Hänellä oli hyvä kausi 2014. Tämä ja viime vuosi ovat olleet vaikeampia arvioida, koska et tiedä mitä tallin sisällä tapahtuu. Mutta ainakin mitä minä tiedän, hän on hyvä kaveri, Vettel päätti.

 

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!