© Kuva: Getty Images

Daniel Ricciardo janoaa voittoa: ”En anna minkään tulla tielleni”

Oman tallinsa heikon työskentelyn maksettua hänelle voiton Monacossa, Red Bull-kuski Daniel Ricciardo haluaa varmistaa kauden ensimmäisen voittonsa Kanadassa tulevana viikonloppuna.

Ricciardo syytti talliaan hänen pettämisestään toisessa kilpailussa peräkkäin Monacossa, kun oikeat renkaat eivät olleet valmiina varikkopysähdyksen aikana. Tämä maksoi australialaiselle lähes varman voiton. Barcelonassa taas väärä strategia jätti Ricciardon neljänneksi tallikaveri Max Verstappenin juhliessa voittoa nuorimpana kuljettajana F1:sten historiassa.

Ricciardo aikoo kuitenkin jättää Barcelonan ja Monacon muistot taakseen, ja hänen katseensa on jo suunnattu tiukasti Montrealiin.

– Nyt kun olen vähän päässyt yli Monacosta, haluan vain hypätä autoon ja päästä sinuiksi sen kanssa. Tulette näkemään minussa saman intensiteetin kuin Monacossa, Ricciardo sanoi.

– Aion pitää siitä kiinni, enkä anna minkään tulla tielleni, Ricciardo jatkoi määrätietoisesti.

Aiemmin Red Bullin konsultti Helmut Marko myönsi tallin pettäneen Ricciardon Barcelonacca ja Monacossa, mutta uskoo 26-vuotiaan olevan tällä hetkellä F1:sten paras kuljettaja. Hänen mukaansa on vain ajan kysymys, koska Ricciardo voittaa kauden ensimmäisen kilpailunsa.

– Maksoimme hänelle voiton Monacossa, Marko totesi Auto Bild Motorsportille.

– Hänellä oli väärä taktiikka Barcelonassa ja Monacossa hän olisi ansainnut voittaa, Marko jatkoi.

– Voitto riistettiin häneltä kahdesti kädestä. Olen kertonut hänelle, että tällä hetkellä hän ajaa hyvin korkealla tasolla. Ehkä jopa korkeimmalla kaikista kuljettajista, joten voitto on hänelle nyt vain ajan kysymys, Marko päätti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!