Williams ei ole tällä kaudella yltänyt edellisten kausiensa menestykseen, ja on joutunut taistelemaan sijoituksista tosissaan muun muassa Red Bullin. Williamsilla hyödytään kuitenkin edelleen muita valmistajia tehokkaamman Mercedes-voimanlähteen käytöstä, ja talli menestyi muun muassa sen ansiosta hyvin viime kisassa Venäjän GP:ssä.

Williamsin suorituskykypäällikkö Rob Smedley kuitenkin kiistää, että Williams olisi vain ”yhden tempun ihme” ja menestyisi pelkästään runsaasti tehoa vaativilla radoilla.

– Pitää muistaa, että emme ole yhden tempun ihme, eikä Sotshissa ollut kyse pelkästä tehosta. On autoja täsmälleen samalla voimanlähteellä, ja olemme liikkuneet heidän suhteensa, joten on kyse myös siitä, kuinka onnistumme huolehtimaan renkaista, ja siitä kuinka käytämme niitä yksittäisillä kierroksilla, Smedley kommentoi f1i.comin mukaan.

Williams-pomo myöntää, että kauden kaksi seuraavaa kisaa, Espanja ja Monaco, eivät osu Williamsin vahvuusalueelle moottoritehon merkityksen ollessa näillä radoilla pienemmässä roolissa, mutta hän on kuitenkin varma, että viime kauden Monacon GP:ssä koetut vaikeudet on selätetty.

– Toivon, että vaikka ne eivät olekaan profiililtaan parhaita ratojamme, voimme mennä niille ja ottaa irti kaiken mitä voimme. Ainakaan emme pelkää noita ratoja. Menemme sinne, ja teemme parhaamme ja olen vakuuttunut, että pystymme parempaan kuin viime vuonna, etenkin Monacossa, kaiken tekemämme työn turvin, Smedley sanoo.