© Kuva: Getty Images

Tuomaristo lätkäisi kolaroineelle Red Bull -kuljettajalle kovan rangaistuksen

Venäjän GP:n tuomaristo on rankaissut Red Bullin kuljettajaa Daniil Kvjatia tämän toimista sunnuntaisessa osakilpailussa.

Kvjat saa superlisenssitililleen kolme rangaistuspistettä, sillä tuomaristo katsoi venäläisen syyllistyneen sääntöjenvastaiseen toimintaan taistelussa Ferrarin Sebastian Vetteliä vastaan. Kvjat osui Ferrariin peräti kahdesti, joista jälkimmäisen seurauksena Vettelin kilpailu päättyi seinään.

Tuomaristo rankaisi myös Haasin Esteban Gutierrezia ja Toro Rosson Carlos Sainz junioria rangaistuspisteillä. Gutierrezin katsottiin aiheuttaneen törmäilyn startissa takajoukoissa, Sainzin toimiessa puolestaan väärin kilpailutilanteessa.

Kvjatilla on tällä hetkellä tilillään viisi rangaistuspistettä. Kuljettaja määrätään automaattisesti yhden kilpailun mittaiseen ajokieltoon, kun vuoden aikana rangaistuspisteitä on kertynyt 12 kappaletta.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!