© Kuva: Getty Images

Sebastian Vettel tallien voimasuhteista: ”Kuin ennustaisi teelehdistä”

Sebastian Vettelillä ja Kimi Räikkösellä oli molemmilla vaikeuksia Monacon GP:n torstain toisissa vapaissa harjoituksissa. Räikkösen ollessa harjoitusten 7:s, 1,4 sekuntia kärjestä, saksalainen oli vasta harjoitusten 9:s, 0,2 sekuntia tallikaveriaan perässä, osuen kahdesti kaiteisiin iltapäivän aikana. Ferrarin vaikeuksista huolimatta, ei harjoitusten tuloksia kannata Vettelin mukaan katsoa liikaa.

– Tässä vaiheessa kaikkien tulisi jo tietää, etteivät ensimmäisten harjoitusten tulokset kerro paljoakaan, hän sanoi F1:ten virallisilla verkkosivuilla.

– Johtopäätösten tekeminen tallien nokkimisjärjestyksestä harjoitusten perusteella on vähän kuin ennustaisi teelehdistä. On totta, ettei tämä ollut hyvä päivä, mutta emme varmasti kuulu sinne mihin harjoituksissa jäimme. Olen sataprosenttisen varma, että lauantaina pärjäämme paremmin, Vettel jatkoi.

Nelinkertaiselta maailmanmestarilta kysyttiin yllättikö tätä hänen entisen tallinsa Red Bullin torstain kova vauhti.

– Ei oikeastaan. Arvaukseni on, että he ovat vahvoja myös aika-ajossa, hän vastasi.

– Täällä hyvä aika-ajo on jo melkein puoliksi voitto. Sen sanottuani me keskitymme omaan suoritukseemme, ja ideaalitilanteessa me olemme eturivissä, Vettel päätti.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!