© Kuva: Getty Images

Sauberilta rajua kritiikkiä Haasille: ”Pitäisi pystyä näyttämään, että on viisaampi kuin toiset”

Sauberin tallipäällikkö Monisha Kaltenborn ei pidä tyylistä, jolla Haas on tullut mukaan formula ykkösiin.

Haas tuli tällä kaudella F-ykkösiin vahvasti Ferrarin tukemana. Haas on saanut ostaa paljon osia Ferrarilta ja käyttää heidän tuulitunneliaan. Sisääntulo lajiin on tapahtunut rytinällä: Haasilla on jo 22 MM-pistettä ja kolme sijoitusta kymmenen joukossa kauden viiden kilpailun aikana.

Myös Sauberilla on Ferrarin moottorit – mutta ei vielä ainoatakaan MM-pistettä.

– Tuossa mallissa on jotakin, mikä ei mielestämme ole oikein. Meidän ajatuksemme on, että uusien tiimien pitäisi olla itse valmistajia. Se olisi tärkeää koko tälle lajille, Kaltenborn sanoo F1i.comille.

– Toki voidaan kiistellä siitä, mitä termi valmistaja tarkoittaa. Kaikkien pitäisi pysyä näyttämään, että ovat itse viisaampia kuin toiset. Omien ideoiden keksiminen ja kehitteleminen on iso osa valmistajien roolia.

– On harmi, että vapautta on rajoitettu esimerkiksi moottorinkehittämisen suhteen. On paljon vähemmän asioita, missä voi näyttää osaamistaan, haasteita on paljon vähemmän, kun sääntely on niin voimakasta, Kaltenborn harmittelee.

– Mielestäni tähän lajiin pitäisi palauttaa se insinööritaidon mahdollisuus ja haaste.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!