Neljä kertaa Formula 1:n maailmanmestaruuden voittanut ranskalainen Alain Prost ei säästele ylistyssanoja kehuessaan F1-historian nuorinta osakilpailuvoittajaa Max Verstappenia.

– Se oli uskomatonta, mitä näimme Barcelonassa, Prost, 61, kertoi saksalaiselle Auto Motor und Sport -lehdelle.

Verstappen ajoi sensaatiomaisesti edellisessä Espanjan osakilpailussa voittoon. Hänestä tuli F1-historian nuorin Grand Prix -voittaja. Verstappen oli voittaessaan 18 vuoden ja 228 päivän ikäinen.

– Se on lähes kauhistuttavaa. Ottaen huomioon, että hän (Verstappen) on aloittanut kartingin jo neljävuotiaana, hän on siis ajanut kilpaa lähes koko elämänsä, Prost sanoi.

Prostin mukaan nykyiset säännöt ja F1-autot mahdollistavat nuorien kuljettajien menestymisen. Samanlainen menestys ei ollut Prostin mukaan mahdollista hänen ajettuaan huipulla.

– Minun aikanani sai ajaa vasta, kun omisti ajokortin. Ajoin ensimmäisen F1-kilpailun ollessani 25-vuotias. Minun aikanani piti olla huomattavasti enemmän kokemusta ja ajokilometrejä alla, ennen kuin pystyi menestymään.

– Nykyään säännöt ja autot mahdollistavat sen, että nuoret kuljettavat voivat onnistua, Prost jatkoi.

Prost voitti ensimmäisen osakilpailunsa 26-vuotiaana ja ensimmäinen maailmanmestaruus tuli 30-vuotiaana. Prost on edelleen kaikkien aikojen voittotilastossa Michael Shumacherin jälkeen toisena.

Prostin mukaan Verstappen ei vaikuta 18-vuotiaalta nuorukaiselta, vaan on ikäisekseen varsin kokeneen oloinen ajaja.

– Se on uskomatonta, kuinka paljon hänellä on kisakokemusta vain 18-vuotiaana. Hän tietää kaikki samat temput, mitä kokeneemmatkin kuljettajat, Prost ylisti.

Lähde: planetf1.com