© Kuva: Getty Images

Maksimiinsa pystynyt Bottas harmissaan ruuhkaan jumiutumisesta

Williamsin Valtteri Bottas ajoi viime viikonloppuna Venäjän GP:ssä kauden toistaiseksi parhaimman sijoituksensa olemalla neljäs. Vaikka suomalainen tippuikin aika-ajoasetelmistaan, pitää hän tulostaan täydellisenä maksimina.

Bottas yllätti lauantaina ajamalla peräti kolmanneksi nopeimman ajan. Lähtöruuduksi tuli yksi pykälä parempi, kun toiseksi nopeimman ajan ajanut Sebastian Vettel siirrettiin rangaistuksen myötä viisi pykälää taaemmaksi. Kilpailussa Bottas piti toista sijaa hallussaan aina ensimmäisille varikkokäynneille asti, mutta sen jälkeen nopeammat Lewis Hamilton ja Kimi Räikkönen painelivat maisemaan.

Neljäs sija oli kuitenkin kaivattu piristysruiske vaisun alkukauden jälkeen. Täysiverisenä kilpa-ajajana Bottasta tyydyttäisi kuitenkin luonnollisesti vain yksi sija.

– En ole sataprosenttisen tyytyväinen, sillä totta kai haluaisin enemmän. Mutta realistisesti ajateltuna tämä oli maksimimme. Mercedes ja Ferrari ovat tällä hetkellä liian nopeita meille, Bottas toteaa motorsport.comille.

Bottas menetti sijoituksensa varikkokäyntiä seuranneella kierroksellaan.

– Jäin hitaamman McLarenin taakse, ja menetin siinä liikaa aikaa, Bottas harmittelee.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!