© Kuva: Getty Images

Lewis Hamiltonilta rajua avautumista – ”Se tyyppi oli täysi p*rsereikä ja alan nähdä taas merkkejä hänestä”

Lewis Hamilton on saanut tällä kaudella kaksi huomautusta F1-osakilpailussa. Viimeisin tuli Venäjän GP:n aika-ajoissa, joissa Hamilton palasi radalle sääntöjevastaisella tavalla ajettuaan mutkan leveäksi, ensimmäisen huomutuksen brittikuski sai puolestaan Bahrainissa, jossa Hamilton peruutti kilpurillaan varikolla aika-ajojen jälkeen, vaikka se on sääntöjen vastaista.

Kolme huomautusta tuo kuskille automaattisesti kymmenen lähtöruudun rangaistuksen seuraavaan osakilpailuun. Hamilton on jo alistunut ajatukseen, että tulee todennäköisesti saamaan rangaistuksen kauden aikana, mutta ei suostu nielemään sitä täysin purematta.

– Olen tietoinen siitä, että melko todennäköisesti saan ainakin yhden kymmenen ruudun rangaistuksen, sillä minulla on enää yksi huomautus jäljellä. Viimeisinn niistä oli pirun naurettava, Hamilton kommentoi Sky Sportsille.

Huomautuskäytäntö saakin Hamiltonin muistelemaan kartingaikoinaan mielipahaa tuottanutta tuomaria.

– Se on melko koomista. Kun ajoin kartingia, oli yksi tuomari, jonka ainoa tehtävä oli tehdä jokaisen viikonlopusta huono. Ja alan saada samanlaisia tuntemuksia jälleen. Perheet saapuivat paikalle ja käyttivät paljon rahaa ollakseen paikalla viikonlopun. Ja sitten siellä oli tämä yksi tyyppi – se tyyppi oli täysi persereikä, hän oli paikalla vain pilaamassa ihmisten viikonlopun. Alan nähdä merkkejä hänestä, Hamilton avautuu.

Kun Sky Sports tähdensi, kumpaa huomautusta Hamilton tarkoitti, brittikuski vastasi:

– En muista mikä viimeisin oli.

Kun toimittaja muistutti Hamiltonia tämän huomautuksista, Hamilton latasi:

– Kummatkin niistä!

Hamilton on tällä hetkellä kuljettajien MM-sarjassa toisena 57 pisteen turvin. MM-kärjessä on Mercedes-tallikaveri Nico Rosberg sadalla pisteellään.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!