Formula ykkösten ja katu-urheiluautojen maailmasta tunnetuksi tullut Ferrari suunnittelee uutta aluevaltausta. Tunnettu ja arvokas brändi haluaa pyrkiä muodin merkkituotteiden markkinoille.

Ferrarin nimissä myydään jo nyt monia tuotteita, kuten lakkeja, takkeja ja rannekelloja, mutta nyt valikoimaa on tarkoitus laajentaa kalliimman pään luksustuotteisiin, ja tarkoituksena on haastaa Pradan kaltaisia tunnettuja brändejä.

Ferrarilta sanotaan, että sen ensimmäiset ”urheiluautoille sukua olevat” luksustuotteet tuodaan markkinoille 2017, mikä on myös Ferrarin 70-vuotisjuhlavuosi.

– Kuten pörssilistautumisannin aikana osoitettiin, Ferrari tutkii agressiivisesti luksusmarkkinoiden tilaa ja mahdollisuuksia laajentaa luksustuotteiden tarjontaa urheiluautojen ulkopuolelle samalla kun Scuderia Ferrarin oheismyyntiä kasvatetaan, mikä on erottamattomassa yhteydessä sen F1-sarjan kilpatoiminnan kanssa, Ferrarilta kerrotaan.

Ferrarin sponsori-, mainos- ja brändiliikevaihto – sisältäen Ferrarin fanituotemyynnin – kasvoi 8 prosenttia 118 miljoonaan euroon ensimmäisellä vuosineljäneksellä, joka Ferrarin mukaan johtuu pitkälti tallin paremmasta menestyksestä F1-sarjassa.

Ferrarin riveissä F1-sarjassa kilpailee myös nihkeästä suhtautumisestaan promootiotoimintaa kohtaan tunnettu Kimi Räikkönen. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, millaista luksustuotemarkkinointia Ferrari mahdollisesti saa aikaan Räikkösen kanssa, mikäli se jatkaa suomalaisen sopimusta ensi kaudelle.

Lähde: Fox Sports Asia.