Ferrarin nuorten kuljettajien kehitysohjelmaan kuuluva Charles Leclerc saattaa saada myöhemmin kauden aikana mahdollisuuden päästä testaamaan F1-autoa, uutisoi Autosport.

18-vuotias monacolainen, joka kilpailee tällä kaudella päätyökseen GP3-sarjassa, suoritti tänään perjantaitestaamiseen vaadittavat superlisenssivaatimukset ajamalla 300 kilometrin edestä vanhalla F1-autolla. Leclerc kiersi Fioranon testirataa kauden 2014 Ferrarilla testaten sekä märän että kuivan kelin Pirelli-renkaita.

Ferrarin junioriohjelman päällikkö Massimo Rivola myönsi brittilehdelle Leclercin perjantaidebyytin tapahtuvan mitä todennäköisimmin jo tämän kauden aikana.

– Hänen tulee nyt keskittyä täysin GP3-sarjaan. Emme ota stressiä perjantaitestaamisen suhteen, mutta jos se toteutuu, mikä on hyvin todennäköistä, on se vain hieno asia, Rivola kommentoi.

Haas tekee hyvin läheistä yhteistyötä italialaistallin kanssa. Se auttoi amerikkalaistiimiä rakentamaan tämän kauden nopeaksi osoittautuneen auton, minkä lisäksi Ferrari-suojatti Esteban Gutierrez toimii tallin toisena kilpakuljettajana.