© Kuva: Getty Images

Christian Horner uudesta sopimuksesta: ”Enää muodollisuus”

Red Bullin tallipäällikkö Christian Hornerin mukaan tallin uusi sopimus moottoritoimittaja Renaultin kanssa vuodelle 2017 on enää muodollisuus. Nyt uudestaan neuvoteltavana oleva sopimus Red Bullin käyttämistä TAG Heuer-leimaisista Renault tehoyksiköistä päättyy kuluvan vuoden lopussa.

Aiemmin tässä kuussa Renault ilmoitti kirjeessään FIA:lle haluttomuudestaan jatkaa Red Bullin moottoritoimittajana ensi kaudella. Nyt Horner on kuitenkin vahvistanut Red Bullin halusta jatkaa Renaultin kanssa vain yhdeksän kuukautta tilanteen jälkeen, jolloin näytti, että näiden kahden välistä suhdetta oli mahdotonta korjata.

– Suhteemme Renaultin kanssa on kehittynyt, ja on vain muodollisuus jatkaa sitä lähitulevaisuudessa, sanoi Horner.

Horner vahvisti, että moottori tulee uudessa sopimuksessa jatkamaan TAG Heuerin nimellä sen sijaan, että se vaihdettaisiin takaisin Renaultiksi.

– Mielestäni se toimii todella hyvin sellaisenaan, joten en näe mitään syytä miksi meidän tulisi vaihtaa sitä, Horner lisäsi.

– Renaultilla on oma identiteettinsä tiiminsä kautta, ja he ovat tyytyväisiä TAG:iin voimayksikön identiteettinä. Se sopii myös TAG:lle, ja se sopii hyvin Red Bullille. Kaikki ovat tyytyväisiä.

– Ensimmäiseksi meidän pitää kuitenkin viimeistellä sopimuksemme voimayksiköstä tuleville vuosille, ja sen jälkeen tietysti istumme alas TAG:in edustajien kanssa. Meillä on kuitenkin usean vuoden sopimus TAG:in kanssa, Horner jatkoi.

Juuri Renaultin uusi moottori vauhditti Daniel Ricciardon torstain harjoitusten nopeimpaan aikaan. Ricciardo oli 0,606 sekuntia Lewis Hamiltonia, ja 0,4 sekuntia Hamiltonin viime vuonna ajamaa paalupaikka aikaa nopeampi. Jopa Horner myönsi sen olleen ”yllättävää”, mutta antoi tunnustusta Renaultille uuden moottorin tarjoamasta mahdollisuudesta paalupaikkaan ja voittoon.

– Se auttaa varmasti. Tämä on yksi vähiten tehoa vaativista radoista, mutta totta kai otamme kiitollisesti vastaan kaiken sen mitä saamme. Moottorin ajettavuus on hyvä, se vastaa sitä mitä luvattiin, ja kehitys on todella lupaavaa.

Mitä tulee Nico Rosbergin kolmen Monacon GP:n voiton putken katkaisemiseen, Horner suhtautui skeptisesti.

– Yksi parhaista mahdollisuuksistamme onnistua on täällä. Ongelma on, että emme voi tietää paljonko Mercedekseltä on tulossa lisää, kun he kääntävät moottorinsa täysille.

– On sanottava, että he ovat ennakkosuosikkeja, mutta jos pystyisimme pääsemään eturiviin olisi se uskomaton suoritus, Horner päätti.

 

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!