Sähköformulasarja Formula E:n mestaruudesta taisteleva Sebastien Buemi totteaa viimeviikonloppuisen Pariisin osakilpailun keliolosuhteiden olleen hänelle ja hänen tallilleen erittäin hankalat.

Pariisissa kisattiin verrattain viileissä olosuhteissa lämpömittarin kivutessa vain reiluun kymmenen celsiusasteeseen. Buemin mukaan hänen tallinsa Renault e.dams on altavastaajana kelin ollessa viileä. Sveitsiläinen entinen F1-kuljettaja taisteli itsensä kilpailussa kolmanneksi, mutta ero sarjan kärkimieheen Lucas di Grassiin kasvoi jo 11 pisteeseen.

– Emme ole koskaan ajaneet näin kylmissä olosuhteissa. Emme tehneet hyvää työtä tajutaksemme sen aiheuttamia ongelmia, Buemi manaa Autosportille.

Buemi oli erityisesti hukassa aika-ajoissa, jossa hän ei saanut renkaitaan nopeasti iskukykyisen lämpimiksi. Itse kilpailussa tilanne oli kuitenkin toinen.

– Se oli erittäin harmi homma, koska meiltä löytyy kyllä vauhtia. Muuten en olisi pystynyt nostamaan itseäni kisassa niin monta sijaa. Ongelmamme ovat ensimmäiset kierrokset kylmillä renkailla.

FE-karavaani suuntaa seuraavaksi Berliiniin, jossa lämpötila voi olla pahimmillaan samaa luokkaa Pariisin osakilpailun kanssa. Buemi patistaakin tiimiään korjaamaan ongelman.

– Renault pistää kaiken peliin. Olimme suorituskyvyllisesti kenties kaikista parhaimpia, mutta en tiedä olemmeko sitä enää, Buemi pelkää.