© Kuva: Getty Images

Red Bullillla “karmea ongelma”: “Liian monta potentiaalista maailmanmestaria”

Mika Häkkisen pitkäaikainen tallikaveri David Coulthard pitää Red Bullin tilannetta ongelmallisena. Ongelma on tosin positiivinen, sillä kyse on liian hyvistä kuljettajista.

Coulthard tuntee hyvin Red Bullin, sillä hän ajoi tallissa F1-uransa viimeiset vuodet 2005-2008.

Ongelma on siinä, että Red Bullilla on kakkostiimissään Toro Rossolla kaksi nuorta superlupausta Max Verstappen ja Carlos Sainz jr. Samaan aikaan ykköstiimissäkin on kaksi kovaa miestä, Daniel Ricciardo ja Daniil Kvyat.

Kun Coulthard lopetti, nostettiin Sebastian Vettel Red Bullille Toro Rossolta ja loppu on historiaa. Mutta sen vuoden jälkeen kakkostiimistä ykköseen ovat nousseet ainoastaan nykykuljettajat Ricciardo ja Kvyat.

– Sekä Verstappen että Sainz ovat jo osoittaneet, että he olisivat ykköstiimiin nostamisen arvoisia. Kaikki huomio on ollut nyt Verstappenissa, koska hän on kaksikosta nuorempi. Mutta myös Sainz on osoittanut olevansa erinomainen kuljettaja jo nyt, Coulthard sanoo espanjalaiselle 20minutos.comille.

– Kyllä tässä ongelma on käsillä, sillä yleensä Red Bull on toiminut niin, että se nostaa paremman kaverin ykköstiimiin ja se toinen joutuu jonnekin muualle. Mutta nyt he molemmat loistavat. Minun mielestäni kumpikin heistä on täysin potentiaalinen GP-voittaja tulevaisuudessa. Ja omista päätöksistä sekä urapolusta riippuen jopa maailmanmestareiksi asti, Coulthard väittää.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!