F1-sarjan strategiaryhmä ja F1-komissio kokoustavat tänään. Kokouksessa on määrä sopia ensi kauden moottorisäännöistä. Tavoitteiden joukossa on kaventaa eri voimanlähteiden erot korkeintaan kahteen prosenttiin, millä taas on tarkoitus kaventaa eroja tallien välillä.

Mercedes on hallinnut F1-sarjan moottorikehitystä uusien moottorisääntöjen mukaisten V6-turbomoottoreiden mukaantulon jälkeen kaudesta 2014 lähtien. Ferrari on saanut kurottua eroa umpeen, kun taas Renault ja Honda ovat selvemmin Mersua jäljessä.

Mercedeksen tekninen johtaja Paddy Lowe haluaa kuitenkin säilyttää paremmista moottoreista saatavan edun.

– Mielenkiintoinen ajatus, mikä on noussut esille on se, että voimayksikkö ei saisi olla erottava tekijä. Meillä oli välillä lyhyt aikakausi sarjassa, kun moottorikehitys oli jäädytetty, mutta minusta se on anomalia. Nimessä on vihje: tätä ei kutsuta moottoriurheiluksi turhan takia! Lowe jyrähtää ESPN:lle.

– Se, miksi moottoreiden ei pitäisi olla eroja luova tekijä, ei mahdu minun käsityskykyyni. Jos Formula ykkösen on määrä olla urheilijoiden ja teknologian käymää kamppailua, olkoon se silloin sitä kaiken teknologian osalta eikä vain niiden, joista ihmiset sattuvat pitämään, Lowe summaa.