Lewis Hamilton on toistanut huolensa uusista F1-säännöistä kaudelle 2017. Hallitseva maailmanmestari haluaisi, että autot olisivat paljon lähempänä toisiaan kuin nyt.

– Mielestäni autoihin tarvitaan lisää mekaanista pitoa ja vähemmän aerodynaamista, että ohittaminen olisi jatkossakin mahdollista. Jos viiden sekunnin lisäys kierrosvauhteihin ensi kaudella otetaan aerodynaamiselta puolelta, ei mikään muutu – paitsi nopeus, Hamilton paaluttaa Crash.netillä.

Hamiltonin mielestä kilpailun tulisi olla niin tiukkaa, että joka kuljettajan olisi ajettava jalka suorana alusta loppuun.

– Asiat voisivat olla paljon paremmin. Nyt erot ovat ihan liian isot. Meidän tulisi pystyä ajamaan täysillä kilpailut alusta loppuun. En usko, että Nico Rosberg ajoi Bahrainissa enää täysillä kierroksen 10 jälkeen, eikä Kimi Räikkönen varmasti ajanut täysillä 15 viimeistä kierrosta.

– Ei siinä ole mitään järkeä, että ensimmäisen ja seitsemänneksi sijoittuneen ero maalissa on 80 sekuntia. Koko kärkiporukan pitäisi olla 10-15 sekunnin sisällä, silloin tämä olisi hienoa kilpa-autoilua, eikä virheisiin olisi varaa.

– Mutta minä en voi valitettavasti tehdä sääntöjä, Hamilton sanoi.