Honda ei ole löytänyt moottoriinsa niin paljon tehoja, mitä japanilaisvalmistaja olisi toivonut. Sinnikäs tehojen etsintä kuitenkin jatkuu koko ajan.

Tosin alkukausi on ollut viime vuoden katastrofiin nähden jo paljon lohdullisempi. Silti Hondan statuksella ja historialla tavoite ei voi olla mitään muuta kuin olla kärjessä. McLaren-Hondalla on valmistajien MM-taulukossa tällä hetkellä yksi varakuljettaja Stoffel Vandoornen hankkima piste.

– Vasta nyt on aika lähteä metsästämään piilossa olevia hevosvoimia. Halusimme ensin keskittyä auton luotettavuuteen ja se onkin parantunut todella paljon, vaikka Bahrainissa Jenson Buttonilla olikin ongelmia, sanoo Hondan F1-projektia johtava Yusuke Hasegawa Motorsport.comille.

– Kuten tiedämme, meillä ei ole tarpeeksi tehoa päästäksemme Q3:een. Nykytehot eivät riitä. Ja juuri nyt on oikea aika lähteä metsästämään niitä.

– Mielestäni tehopuolella olemme olleet kahden avausviikonlopun aikana aika tavalla siellä, missä oletinkin meidän olevan. Eihän tämä hyvä ole, mutta sentään tyydyttävä, Hasegawa sanoo.

Hondalla on käyttämättä 14 moottorin päivityspolettia ja Hasegawa tietää, mihin niitä käytetään.

– Moottorin palamisreaktiot ja tehot ovat agendalla. Niitä on pystyttävä parantamaan. Isoin ongelma meillä on edelleen vauhdin puute pitkien suorien lopussa.

– On selvää, että emme tarvitse poletteja enää luotettavuuspuolen asioihin. Toki voimme joutua lisätehojen löydyttyä muuttamaan jotain muutakin, että se hankittu luotettavuus säilyy. Mielestäni teho tulee aina yhdessä luotettavuuden kanssa, niin se on aina ollut ja tulee olemaan.