F1-sarjan kolminkertainen maailmanmestari Sir Jackie Stewart uskoo, että Mercedeksen pitäisi vetäytyä F1-sarjasta valmistajana.

– Uskon, että Mercedes vie molemmat tittelit jälleen tänä vuonna. Mutta jos olisin mukana päättävissä elimissä, ehdottaisin, että Mercedes jättää F1-sarjan, kuten he ovat kerran aiemminkin tehneet samassa tilanteessa, Stewart selittää paddocktalk.comin mukaan.

– Pysyisin moottoritoimittajana ja pitäisin ne saatavana kaikille halukkaille, kuten Ford teki Cosworthin kanssa. Kaikki haluavat sitä ja niin Mercedes jatkaisi voittajana, hän jatkaa.

Hän muistuttaa myös, että Ford Cosworth vauhditti aikoinaan monia mestaruusautoja.

– Ford Cosworth oli mestari meidän kanssamme, viitaten omiin mestaruuksinsa Matralla ja Tyrrellillä.

– Mutta tätä nykyä kaikki muistavat Ford Cosworthin ja he voittivat myös McLarenin, Williamsin ja Lotuksen kanssa, hän jatkaa.

Hän puolustaa ajatustaan myös sillä, että Mercedes tulee todennäköisesti jossain välissä häviämään kilpaileville talleille.

– En usko, että Daimlerin johtokunta haluaa nähdä sitä. Mercedes on maailmanlaajuinen brändi korkealla moottoriurheiluperinteellä. Ehkä olen ainoa, joka ajattelee näin, mutta tekisin täsmälleen niin. Se ei olisi hyväksi ainoastaan Mercedekselle, mutta myös koko lajille, Stewart sanoo.