Entinen F1-kuski, nykyinen Sky Sportsin kommentaattori Johnny Herbert toteaa, että taannoisen kolarinsa seuraamuksena syntyneiden vammojen takia sivussa F1-kisaamisesta olevan McLaren-kuski Fernando Alonson ei pitäisi enää jatkaa F1-sarjassa.

– Alonson ei pitäisi palata. Miksi sanon tämän on se, että Alonson ajosta parhaimmillaan, mielestäni se oli 2011-2012 Ferrarilla, pystyi aistimaan todellisen kiireen tunnun, hän oli ihan reunalla, Herbert kommentoi Sky Sportsille.

– Tiedän, että asiat ovat muuttuneet, kun katsotaan autoja, mutta kun katsotaan taas suorituksia, emme ole nähneet sitä kaksinkertaista maailmanmestaria, jota kaikki sanovat parhaaksi. En näe sitä, emmekä ole nähneet dominointia McLarenilla ja Jenson Button on tehnyt parempaa työtä, Herbert jatkaa.

Hänen mukaansa Alonso onkin käytännössä antanut periksi kilpailemisen suhteen.

– Hän on kommentoinut, että hän olisi tyytyväinen jättämään Formula ykköset kahden maailmanmestaruuden kanssa. Se on miehen puhetta, joka on paitsi antanut uuden mestaruuden suhteen, mutta myös kilpa-ajamisen suhteen, ex-F1-kuski tylyttää.

Herbert sanoo myös olleensa yllättynyt siitä, kuinka helposti Alonso luopui kisaamisesta tänä viikonloppuna ajaettavassa Bahrainin GP:ssä.

– Hänellä oli oli onnettomuus Barcelonassa, ja hän ei osallistunut kilpailemiseen, Herbert komentoi viitaten viime kauden talvitesttien kolariin, jonka seurauksena Alonso oli sivussa kauden ensimmäisestä kisasta.

– Mutta kun ajaja on onnettomuudessa, yleensä he haluavat palata autoon – kun minä kolaroin, ilmoitin kaikille, että haluan takaisin autoon. Mutta edes tämän Australian kolarin jälkeen emme nähneet sitä. Jos kyseessä olisi kisoja voittava auto ja panoksena olisi mahdollinen maailmanmestaruus, mielestäni hän voisi olla autossa. Sitä aina löytää keinot, ihan kuin Niki Lauda teki palovammojensa jälkeen 1976, Herbert kommentoi.

Hänestä Alonso onkin menettänyt motivaationsa eikä esitä riittävän hyviä otteita radalla.

– Hän näyttää kadottaneen motivaationsa ja kaikki nämä asiat vaikuttavat suorituskykyyn, jota et odottaisi näkeväsi kaksinkertaiselta maailmanmestarilta. Emme näe hänellä enää sitä intohimoa ajamiseen ja auton viemiseen rajoille. Hänellä on edelleen hyvät ”kilvanajoaivot” ja hän tietää, missä olla autoineen, mutta hänellä ei ole enää vauhtia, Herbert summaa.