Daniel Ricciardo ennustaa, että kauden 2017 F1-kilpailuista tulee todella tylsiä. Jos ja kun aerodynaamista pitoa lisätään, ei edellä ajavaa ole helppo seurata, eikä siksi ohittaakaan.

F1-pomot pohtivat edelleen kauden 2017 teknisiä ja urheilullisia sääntöjä, mutta FIA on jo julkaissut osan autoja koskevista perussäännöistä. Autoista ja renkaista tulee nykyistä leveämpiä, mikä kasvattaa nopeuksia arviolta viitisen sekuntia kierroksella.

Osa kuljettajista – kuten maailmanmestari Lewis Hamilton – on jo ilmaissut tyytymättömyytensä näihin sääntöihin: suunniteltu 30 % lisäys aerodynaamiseen pitoon eli downforceen tulee heidän mukaansa olemaan ainoastaan haitallista kilvanajolle.

Nyt myös Ricciardo on liittynyt arvostelijoiden kuoroon.

– Kilpailujen tempon ja vauhdin pitää olla nopeampaa ja intensiivisempää. Pitäisi olla paljon nopeita mutkia, joihin pystyisi ajamaan paljon nopeammin kuin nyt, Ricciardo kertoo ESPN:lle.

– Minusta downforcen lisäämisessä ei ole mitään järkeä, koska se estää ajamisen ihan toisen perässä ja sitä kautta myös ohittamisen. Aika-ajoista tulisi tosi hauskoja, mutta itse kilpailuista tosi tylsiä.

– Muistan hyvin, kun testasin ensi kertaa Jerezissä 2009. Silloin se oli vain itsestäni kiinni, kuinka lujaa tulin nopeisiin mutkiin. Tiesin että pitoa löytyy varmasti. Oli kyse vain siitä, kuinka paljon halusin ja uskalsin painaa. Juuri sellaista ajamisen pitäisi olla nytkin, Ricciardo kaipailee.

– Ja toinen asia on se, että jos moottorien tehot ja samalla suoranopeudet olisivat talleilla lähempänä toisiaan, koko porukka pysyisi kilpailuissa paljon paremmin kasassa, Ricciardo näkee.

Päivitetty 13.4. klo 19.07: tarkennettu downforcen määritelmää.