F1-sarjassa päätettiin eilen palatata viime kaudella käytettyyn aika-ajomalliin. Tämän kauden kahdessa ensimmäisessä kisassa oli käytössä tuolileikki-mallin aika-ajo, jossa hitaampia kuskeja pudotettiin jatkosta jatkuvalla syötöllä.

Uusi malli ei kuitenkaan tuonut toivottua vaihtelua lähtöruudukkoon ja teki etenkin aika-ajojen viimeisestä osiosta tylsemmän kuskien joutuessa säästelemään renkaitaan.

F1-aika-ajojen muutosta voimallisesti ajanut F1-mouli Bernie Ecclestone on pettynyt päätöksestä palata vanhaan malliin.

– Ihmiset näyttävät unohtaneen, mitä yritimme tehdä. Pyrimme sekoittamaan lähtöjärjestystä hieman, sillä se, mitä olemme aiemmin nähneet, ei ole ollut kovin jännittävää, Ecclestone kommentoi Autosportille.

Sarjaa viime vuosina hallinneet Mercedekset on kauden ensimmäisissä kisoissa nähty totuttuun tapaan palkintopallilla, mutta muuten kärkitaistelussa on tällä kaudella nähty varsin jännittäviä käänteitä, kun molempiin kisoihin paalulta lähtenyt Lewis Hamilton on epäonnistunut starteissaan ja Ferrarit ovat pystyneet haastamaan Mercedeksiä viime kautta enemmän.

– Lewis on auttanut meitä hieman tällä kaudella ottamalla kehnoja startteja ja taistellessaan tiensä takaisin kärkisijoille. Ferrarikin näyttää viimein saaneen pakkansa kasaan, joten ehkä asiat muuttuvat, Ecclestone toteaa.