Mercedeksen Niki Laudan mielestä Melbournen aika-ajofarssi osoittaa, että formula ykköset ovat hukanneet itsensä tyystin.

– F1 on hukannut totaalisesti suuntansa. Ennen tiimit ja Bernie Ecclestone pysyivät samojen ehdotusten takana sopimusten vuoksi ja siksi, että päätökset ovat olleet kaikille taloudellisesti järkeviä. Kaikki on kuitenkin muuttunut, koska nyt Ecclestone ja FIA:n Jean Todt tekevät päätöksiä keskenään. Jos tiimit ovat eri mieltä, sillä ei ole väliä, Lauda murisi F1i.comilla.

– Kaikki ajavat vain omia etujaan, eikä kukaan ajattele globaalisti tämän lajin etua. Siksi näitä vääriä päätöksiä tehdään.

– Strategiapalaverissa Bernie sanoi, että nyt tarvitaan lisää jännitystä aika-ajoihin. Niinpä ensimmäinen päätös oli käännetty lähtöjärjestys 10 parhaan osalta. Christian Horner kannatti ehdotusta, koska hänen omat kuljettajansa ovat juuri siellä sijan kymmenen paikkeilla. Siitä kaikki sai alkunsa.

– Me muut nauroimme makeasti, mutta he olivat ihan tosissaan. Sitten Charlie Whiting heitti tämän uuden idean ja nyt me olemme täydellisen katastrofin keskellä, Lauda siunaili.