Viikon päästä se vasta nähdään, mutta ainakaan Mika Salo ei povaa menestystä testeissä hyvin ajaneelle Kimi Räikköselle ja Ferrarille.

Syykin on selvä: testit ovat aina testejä, eikä todellisista voimasuhteista saada selkoa kuin tosikisoissa.

– Tässä vaiheessa ennen ensimmäistä kisaa on aika vaikea sanoa millainen kausi on luvassa. Testeissä näytti siltä, että Mersu ajeli aika hissukseen, eikä näyttänyt koko nopeuttaan vielä. Ferrari näyttää olevan aika selvä kakkonen. Sitten tulee Williams ja Red Bull, jotka ovat aika tasoissa ja loput on sitten vähän miten sattuu. Nuo talvitestit eivät mun mielestä oikein antaneet mitään suuntaa, Salo sanoo Moottoriurheilu.tv:lle.

Salon mielestä Räikkösen Ferrarilla ei ole jakoa voittotaistelussa.

– Mersut eivät käyttäneet testeissä pehmeämpiä renkaita ja ne eivät edes yrittäneet mitään huippuaikaa. Sitten, kun ne alkaa tositoimiin ja laittaa pehmeät renkaat alle, niin uskon, että ero Ferrariin on ihan sama kuin viime vuonna.

– Aikalailla mä pelkään, että tulee olemaan melko samanlainen kausi kuin viime vuonna. En usko, että siellä nähdään mitään suurempia yllätyksiä. Red Bull on ilmeisesti parantanut huomattavasti viime vuodesta, eli ne voivat tulla sinne kärkeen, mutta muuten varmasti aika samaa on luvassa.

Lue aiheesta lisää Moottoriurheilu.tv:n verkkosivuilta.