McLarenin viime kausi oli surkea Hondan palattua brittitallin moottoritoimittajaksi, eikä talli ole tämän kauden talvitesteissäkään häikäissyt, vaikka parannusta viime kaudesta ilmeisesti onkin tapahtunut. McLarenin leirissä ollaan kuitenkin varmoja siitä, että tuleva kausi tuo tallille selkeää parannusta.

– Emme voi sanoa numeroita, vielä on liian aikaista. Mutta teemme isoja parannuksia, ja kehitymme massiivisesti. Ja tulevalla kaudella tulee olemaan valtavaa kehitystä, Eric Boullier, McLarenin kilpailujohtaja kommentoi F1-sarjan nettisivujen haastattelussa.

Vaikkei haluakaan vielä nimetä täsmällisiä tavoitteita, Boullier uskoo ensi kauden vapaamman moottorikehityksen auttavan talliaan.

– Ensi kaudella valmistajilla on vapaammat kädet moottorinkehityksessä, ja sillä on vaikutuksensa. En kuitenkaan halua rakentaa mitään valheellisia odotuksia. Se olisi väärin kaikkia, myös kuljettajia, kohtaan, Boullier toteaa.

Ranskalainen sanoo, että paitsi Hondan moottorikehitys, myös McLarenin työ auton rungon eteen on parantanut autoa.

– Olemme työskennelleet todella kovasti auton valtaisan kehityksen eteen. Emme ole jättäneet kiveäkään kääntämättä. Viime vuoden auto on riisuttu osiin, ja olemme pyrkineet korjaamaan jokaisen heikkouden ja ensimmäisten testianalyysien myötä tilanne näyttää positiiviselta. Olemme todellakin parantaneet itse autoa, ja haluamme moottorin vastaavan sitä, Boullier sanoo.