F1-sarjan kolminkertainen maailmanmestari, Mercedes-tallin kuljettaja Lewis Hamilton on kritisoinut F1-sarjan tilaa ja päätöksentekoa kovin sanoin viime aikoina. Hamilton onkin ottanut jälleen kantaa sarjan sääntöasioihin ensi viikonloppuna ajettavan Bahrainin GP:n alla.

Vaikka Hamilton on esittänytkin paljon kritiikkiä, ei hän ole tehnyt sen virallisempia aloitteita asioiden muuttamiseksi.

– On ollut paljon puhetta säännöistä ja siitä, pitäisikö meidän olla enemmän mukana niiden laadinnassa. Ei ole kuitenkaan meidän tehtävämme keksiä ideoita ja olisimme joka tapauksessa kuitenkin eri mieltä asioista, Hamilton murjaisee ESPN:lle.

Hänellä on kuitenkin oma henkilökohtainen mielipiteensä siitä, kuinka F1-sarjasta saataisiin parempi.

– Meidän pitäisi saada lisää mekaanista pitoa ja vähemmän aerodynaamista vaikutusta autojen taakse, jotta voisimme ajaa lähempänä toisiamme ja ohittaa, Hamilton toteaa.

F1-sarjaan on suunniteltu ensi kaudelle joukko sääntömuutoksia, joilla autoja on tarkoitus saada useita sekunteja nykyistä nopeammaksi. Hamilton ei kuitenkaan usko nykyisten muutosten parantavan kilvanajoa.

– Antakaa meille viiden sekunnin etu aerodynamiikalla, ja mikään ei muutu – ajamme vain nopeammin. Puhun henkilönä, joka rakastaa tätä lajia ja rakastaa kilvanajoa. Minulla ei ole kaikkia vastauksia, mutta tiedän, että muutokset, joita olemme tekemässä, eivät tuota parempaa kilvanajoa, Hamilton tylyttää.