Kausiennakossa Haas: Uuden tallin alku ollut kaksijakoinen – ”Pahin skenaario ei toteutunut”

F1Suomi-sivusto antaa jälleen arvionsa jokaisesta kauden 2016 F1-tallista. Suuntaus on tyvipäästä kohti kärkeä, joten esittelykierroksen aloittaa sarjan uusin tulokas Haas F1 Team.

Sarjan ensimmäinen amerikkalaistalli kolmeenkymmeneen vuoteen ei ole lähtenyt soitellen sotaan. Talli olisi voinut tehdä ensiesiintymisensä sarjassa jo viime vuonna, mutta mukaantuloa päätettiin lykätä suosiolla, jotta kaikki olisi valmista H-hetken koittaessa. Caterhamin, Virginin ja HRT:n kohtaloita ei haluttu kokea uusiksi.

Paperilla kaikki näyttikin hyvältä. Tallilla on vahva tuki Ferrarilta ja Dallaran tehtaalla suunniteltu auto antoi hyviä merkkejä ennen talvitestien alkua. Myös kuljettajat ovat osaavia rattimiehiä. Romain Grosjean on saanut karistettua liiat ajovirheet pois syntilistaltaan, ja hän on yksi keskikastin parhaista kuljettajista. Esteban Gutierrez kaipaa vielä F1-meriittejä, mutta GP3-sarjan mestarina kyllä hänkin ajaa osaa.

Talvitestien on täytynyt olla kuitenkin tallille pienoinen kylmä suihku niskaan. Tuskin talli odotti vaaleanpunaisen ruusuista alkua, mutta palkkioksi on tullut toistaiseksi vain lähes pelkästään risuja. Autossa esiintyi runsaasti teknisiä ongelmia, joista Grosjean jo hieman tiimiä näpäyttikin. Myöskään nopeus ei ollut oletetulla tasolla. Tallijohtaja Günther Steiner haaveili vielä helmikuussa tallin nappaavan avauskisastaan pisteitä, mutta nyt tuo tavoite kuulostaa jo utopistiselta.

Uudeksi talliksi Haas on kuitenkin selviytynyt hyvin. Sillä on kasassa tarvittavat peruspalikat, jonka varaan se voi lähteä rakentamaan F1-seikkailuaan. Luotettavuus kuntoon ja hieman lisää vauhtia, ja Grosjean pystyy varmasti taistelemaan jäännöspisteistä useammassakin kauden osakilpailussa. Pahin skenaario, eli uusi selkeä peränpitäjä, ei onneksi toteutunut.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!