© Kuva: Getty Images

Karmeasti mokannut F1-talli surkuttelee virhettään

Ensimmäisen kerran F1-sarjan aika-ajoissa esiintynyt Haas aiheutti toiminnallaan epäuskoisia ilmeitä F1-varikolla. Talli tulkitsi ilmeisesti uutta pudotuspeliin perustuvaa aika-ajosääntöä väärin, ja sen molemmat kuljettajat tipahtivat jatkosta kesken aikakierroksen, vaikka vauhti olisi riittänyt korkeammalle.

Esteban Gutierrez oli lopulta 19. ja tallitoveri Romain Grosjean 20:s. Tallipäällikkö Günther Steinerin mielestä talli olisi voinut saavuttaa jopa lähtöruudun 14, mikäli taktista kömmähdystä ei olis itapahtunut.

– En ole tyytyväinen tähän, sillä se ei kuvasta automme potentiaalia. Meiltä löytyy nopeutta, hän toteaa Autosportille.

Steiner avasi haastattelussa myös syitä, miksi tallin kuljettajat eivät lähteneet aikakierroksilleen hieman aiemmin, jotta he olisivat ehtineet ajaa ne loppuun saakka aikarajan puitteissa.

– Kuljettajamme tekivät virheitä ensimmäisellä vedollaan. Meidän olisi pitänyt keskeyttää ne ja kutsua kuljettajat heti varikolla uutta yritystä varten. Meillä olisi ollut siinä tapauksessa tarpeeksi aikaa saada kaikki kuntoon, jotta olisimme päässeet toiseen osioon, Steiner uskoo.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!