Takavuosien huippukuljettaja Gerhard Berger ei usko, että pelkkä aika-ajojen muuttaminen tekee formula ykkösistä yhtään mielenkiintoisempaa.

– Aika-ajosysteemi ei ollut mikään ongelma. Mutta älkää ymmärtäkö minua väärin, kyllä tämä uusi systeemi voi olla hyvinkin mielenkiintoinen, Berger sanoi itävaltalaiselle Tiroler Tageszeitungille.

– Mutta en pidä tällaisista marginaalisista muutoksista kuten vaikkapa siitä, onko kilpailun alkamisaika oikea vai ei. MotoGP-kilpailutkin alkavat aina samaan aikaan ja ne kilpailut ovat mielenkiintoista hardcorekisailua alusta loppuun.

– F1:n ongelma on valtava määrä sopimuksia. Kaikki sopimukset ovat voimassa vuoteen 2020, eikö niitä voi muuttaa, jos kaikki tiimit eivät hyväksy muutoksia.

Bergerin mukaan tilanteesta ei voi syyttää pelkästään Bernie Ecclestonea.

– Ihan sama, onko Bernie mukana vai ei. Niin kauan kuin sopimukset ovat voimassa, on ihan sama, kuka johtaa joukkoja. Kaikki on liian ylisäänneltyä. Ei kukaan jaksa lukea joka vuosi tuhansia sivuja sääntöjä, Berger murisee.

– Ainoa millä on merkitystä, ovat mielenkiintoiset kilpailut. Nyt ne eivät ole sellaisia. F1:een tarvitaan nimenomaan hurjaa kilpailua maailmanmestaruudesta. Se ei riitä, jos keskikasti tasoittuu, kuten nyt on odotettavissa. Mestaruustaistelun olisi oltava kiinnostavampi.

– Ferrari saattaa tällä kaudella ottaa voiton sieltä ja toisen täältä, mutta pahaa pelkään, että Mercedes on tälläkin kaudella yhtä ylivoimainen kuin vuosi sitten.