F1-sarjan jumbotalli Manor sai paljon huomiota ja odotuksia osakseen, kun se sai surkean viime kauden jälkeen käyttöönsä sarjan kärkivalmistaja Mercedeksen voimanlähteet ja Williamsin vaihteistot sekä takajousituksen sekä henkilöstöönsä tukun kärkitallien takavuosien huippuväkeä.

Suurista uudistuksista huolimatta avausviikonloppu Australiassa jäi vaisuksi. Manorin kilpailujohtaja Dave Ryan myöntää, että tulos ei ollut sitä mitä hän odotti.

– Mielestäni voi kohtuudella todeta, että emme ole siellä, missä odotimme, Ryan toteaa Autosportille.

Manorin odotettiin haastavan menestyksekkäästi alempaa keskikastia, mutta toinen auto keskeytti ja toinen oli viimeinen maaliinpäässeistä.

– Odotimme joka tapauksessa olevamme joukon takaosassa Australiassa. Kuitenkin toivoin, että olisimme voineet olla noin sijoilla 14-16, mikä olisi ollut varsin hyvä, mutta emme olleet, Ryan analysoi.

Hän kuitenkin näkee hopeareunuksen synkässä pilvessä.

– Olimme edes joukon perässä, emme kokonaan erossa siitä, hän toteaa.

Hän kuitenkin uskoo, että hänen tallillaan pitäisi olla hyvät mahdollisuudet kohota korkeammalle tulosluetteloissa.

– Olemme hyvässä asemassa, paljon paremmassa kuin aiemmin. Tallissa on kova halu tehdä asiat oikein ja resurssit avoinna, joilla voi kehittää monilla osa-alueilla, hän sanoo.

Ryanin mukaan tallissa myös tiedetään, mitä on tehtävä tilanteen parantamiseksi.

– Tiedämme osa-alueet, joilla olemme heikkoja. Tiedämme millä alueilla meidän tulee työskennellä, emme kuitenkaan voi vain mennä kauppaan ja ostaa parannuksia. Asiaan ei ole pikakorjauksia, mutta tunnistan paikat. Voimme nähdä selkeästi, minne meidän pitää panostaa, emme voineet tehdä sitä aiemmin, Ryan summaa.