Audin tehdaskuljettajana kestävyyskilpailuja ajava entinen F1-kuljettaja Lucas di Grassi syyttää F1-päättäjien olevan liian vanhoillisia ja pelkäävän virheitä kohutun halo-ratkaisun suhteen.

F1-autoihin on tulossa ensi kaudella lisää pääsuojaa antamaan ratkaisu, josta sarja ei ole vieläkään päässyt täysin sopuun. Halo-kehikoksi kutsuttavaa omaa järjestelmäänsä ovat esitelleet sekä Mercedes, Ferrari että Red Bull. FIA ei ole kuitenkaan vieläkään kertonut, minkälaisen suojaratkaisun se valitsee.

2010 Virgin-tallissa kisannut brassikuski di Grassi ajaa itse nykyään täysin katetulla Audin kestävyyskilpurilla.

– Mielestäni F1-sarjassa pitäisi siirtyä täysin katettuihin ohjaamoihin. Audinkin kilpurit olivat ennen avonaisia, mutta sitten katetuista ohjaamoista huomattiin saavan irti paljon enemmän hyötyä. Ei pelkästään turvallisuuden takia, vaan myös aerodynamiikan suhteen, di Grassi toteaa motorsport.comille.

– Mielestäni F1-autot näyttävät vanhoilta ja aina joka vuosi samoilta. He eivät uskalla tehdä mitään rohkeaa, vaan päätyvät aina puolivillaisiin ratkaisuihin. Esimerkiksi pari kautta sitten he nyhjäsivät auton keulakorotus-säännön kanssa, ja lopputuloksena oli Caterham, joka näytti pölynimurilta.

– Pidän McLarenin ja Red Bullin suunnittelmista futuristisista F1-autoista. Sarjan pitäisikin ottaa mielestäni seuraava askel eteenpäin tuohon suuntaan.