Red Bullilla Sebastian Vettelin tallikaverina kilpaillut, mutta sittemmin Formula ykköset jättänyt Mark Webber katsoo tämän kauden F1-mestaruuskamppailun olevan kolmen kuljettajan kauppaa.

– Uskon, että se käydään kolmen tyypin välillä: Lewiksen (Hamilton), Nicon (Rosberg) ja Sebastianin, Webber kommentoi formulaspy.com-sivuston mukaan.

Hän uskoo Mercedes-kaksikon olevan Ferrarilla ajavan Vettelin edellä, mutta näkee Mercedeksen asetelmassa myös mahdollisuuden Vettelin kannalta.

– Uskon, että Lewiksellä on hienoinen etulyöntiasema viimeisimmän ja edeltävien mestaruuksiensa ansiosta, mutta Nicokin on enemmän kuin kykenevä siihen. En usko, että Ferrari on riittävällä tasolla, kun tarkastellaan kaikkia kaikkia niitä asioita joita Mercedeksen lyöminen vaatii. Mutta mikä voi olla hyödyksi Sebastianille, on Mercedes-kaksikon keskinäinen kilpailu, mikä saattaa viedä heiltä hieman pisteitä. Mutta hänellä on kuitenkin kovat paikat Mersua vastaan, he ovat kova pala ja heidän testinsä näyttivät hyviltä, Webber analysoi.

Mercedes ajoi talvitesteissä käsittämättömän määrän kilometrejä ja oli talleista selkeästi eniten ajanut. Vaikka Ferrari kellottikin testeissä nopeimman kierrosajan, Webberin mukaan testinäyttöjen perusteella ei Mercedestä voi olla pitämättä sarjan kovimpana autona.

– Voimme toki katsoa sekuntikelloa, se on yksi puoli, mutta kun katsotaan koko kautta, kun tulee selviytyä ensimmäisistä harjoituksista, aika-ajoista ja saada vahvoja kisoja, he ovat niin kovin vahvoja. Heillä on tukeva perustus tällä hetkellä. Mielestäni he demonstroivat sitä antaumuksellaan testeissä, he näyttävät kuinka hyvin he ovat valmistautuneet heidän järjestelmiensä kanssa ja kaikkea sellaista. On helvetin tylsää puhua sellaisesta, mutta se on mikä tekee tuloksia. Kaiken kukkuraksi heillä on nopea auto, Webber toteaa.

Suomalaisesta näkökulmasta merkillepantavaa Webberin kommenteissa on se, että hän laskee Ferrarilla Vettelin tallikaverina ajavan Kimi Räikkösen ulos mestaruustaistosta.