© Kuva: Getty Images

Eilen spinnaillut F1-kuljettaja vaatii talliaan korjaamaan välittömästi jarruongelman

Haas-talli on kärsinyt teknisistä ongelmista tämän talven testeissä Barceloassa.

Tallin kuljettaja Romain Grosjean aiheutti peräti kolme punaista lippua eilisessä testisessiossa. Ranskalaiskuljettajan mukaan vauhdikkaat pyörähdykset johtuivat auton ongelmista, sillä jarruenergiaa talteenottava järjestelmä ei toiminut halutulla tavalla.

Jarruista saatavaa energiaa kerätään talteen käytettäväksi myöhemmin kierroksella. Järjestelmä on hyvin monimutkainen, ja pienetkin ongelmat heijastuvat heti jarrutusongelmista. Grosjeanin mukaan tallilla on tässä asiassa vielä paljon pohdittavaa.

– En ollut sataprosenttisen luottavainen jarruttaessani ensimmäiseen mutkaan. Jouduin jarruttamaan siihen montakymmentä metriä suunniteltua aiemmin. Jarruenergian keräyssysteemi on hyvin monimutkainen kapistus, ja löytäessämme lisää vauhtia autostamme olemme törmänneet sen kanssa aina uusiin ongelmiin, Grosjean toteaa motorsport.comille.

– Meidän täytyy löytää ratkaisut ongelmiin, koska se vaikeuttaa tuntuvasti valmistautumistamme kauteen.

Grosjean jatkaa autolla ajamista tänään testeissä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!