Entinen F1-kuljettaja David Coulthard on brittiläisen Channel 4:n uusi F1-asiantuntija. Ensi töikseen Coulthard otti kantaa Lewis Hamiltonin mahdollisuuksiin napata kolmas peräkkäinen maailmanmestaruus.

Hamilton elää täysillä ja myös mielellään esittelee omaa jetset-elämäntapaansa sosiaalisessa mediassa. Coulthard arvelee, että se voi vielä kostautua.

– Tavallaan on hullua pohtia, voiko hän kahden mestaruuden jälkeen voittaa kolmannenkin, mutta on ihan aiheellista kysyä, kanavoiko hän energiansa oikeisiin asioihin. Hän jakaa aikansa F1-kuljettajan ja maailmantähden välillä, Coulthard sanoo.

– Siitä ei ole epäilystä, etteikö Lewis olisi hyvässä kunnossa ja keskittynyt silloin, kun hän on kilparadalla. Mutta hänen elämänsä kilparadan ulkopuolella on ahdettu täyteen sosiaalista aktiviteettia. Ja me kaikki tiedämme, ettei ole helppoa koko ajan lennellä ympäri maailman.

Samalla Coulthard myöntää, että Hamiltonin huikenteleva elämäntapa ja Nico Rosbergin täysin erilaiset arvot luovat kaksikon välille jännitettä – myös katsojien silmissä.

– Nico on perhekeskeinen mies, hänellä on pieni lapsi ja koira. Hän reissaa vain kodin ja kilpailujen väliä. Mutta kumpi heistä on tällä kaudella kovempi? Nico pystyi voittamaan viime kauden lopussa kolmeen kertaan Lewisin. Mutta oliko Lewis jo ottanut henkisesti jalan kaasulta? Kysymyksiä on paljon ja sehän tässä hienoa onkin myös F1-fanien näkökulmasta, Coulthard sanoi.